vrijdag 18 juli 2014

Pray for MH17

| | 34 reacties
Zoals vele van jullie inmiddels al weten is gisteren aan het eind van de middag een vliegtuig neergestort in Keniev bij Oekraïne. Dit wordt nogal een moeilijk en persoonlijk artikel, maar ik moet het gewoon ergens neerzetten. 
In de ochtend ben ik met mijn moeder naar Schiphol gegaan, om 8 uur waren we er en om half 9 heeft ze ingecheckt. Daarna zijn we nog even naar Starbucks geweest om mijn favoriete frappuccino 'Strawberries & Cream' te halen. Ik heb leuke fotootjes met mama zitten maken. Rond 10 uur zijn we richting de gate gelopen en hebben we een lang afscheid gehad. Ik heb gelachen en gehuild, ze zou 4 weken weggaan naar Bali, Indonesië. Oh wat ging ik haar missen. 
Om half 11 ging ze naar binnen en hebben we d'r even uitgezwaaid. Vincent (mijn moeders vriend) en ik zijn naar Amsterdam toegegaan en hebben daar gewinkeld. Vervolgens zijn we naar de Primark in Almere gegaan. Toen ik alles al had gepast en ging uitzoeken welke dingen ik wel en niet wilde hebben, werd Vincent opeens gebeld door zijn moeder. Ik wist niet wat er allemaal aan de hand was en wat er werd gezegd. Vincent werd benauwd en zei dat ik maar moest afrekenen. Ik ben letterlijk naar die kassa gerend. 
Daarna gingen we gelijk naar buiten. Hij vertelde dat vermoedelijk het vliegtuig waar mijn moeder inzat was neergestort. We zijn naar het perron toegegaan en zijn hier op de grond gaan zitten. We waren zo verdrietig en hebben zo erg zitten huilen. Uiteindelijk kwam er een man naar ons toe, volgens mij van de security of zo, hij vroeg ons wat er was. We vertelden hem kort wat er was gebeurd.
Toen we aankwamen in de stad waar ik woon werden we opgehaald door mijn vader en gingen naar huis. We besloten om in de avond naar Schiphol te gaan, want hier zouden ze meer informatie geven. Uiteindelijk heeft het niet zoveel opgeleverd.
Schiphol stond trouwens bomvol met pers. Niemand wilde hun informatie geven en begonnen ze verschillende dingen te schrijven die niet zeker waren. Oftewel, niet altijd geloven wat er wordt gezegd.

Mam; ik dacht dat ik je maar voor 4 weken zou moeten missen, maar nu ben je weg.... Ik mis je zo. Je was niet alleen m'n moeder, ook m'n maatje, m'n beste vriendin, m'n huisgenote, m'n alles, m'n leven. Iedereen mist je, ik denk aan je voor altijd. Je zou volgende week jarig zijn, ik wilde er een mooie dag van maken en te gaan facetimen zodat ik er toch bij kon zijn. Zo jong was je nog, je was mijn voorbeeld. Ik weet niet wat ik zonder je moet.

Ik heb super veel lieve berichtjes gekregen en zoveel steun gekregen van vrienden, vriendinnen, familie en onbekende mensen.
Op instagram zag ik een plaatje, ik weet niet meer precies wat er opstond maar het was iets van. 
Was it Ukraine or Russia? And than my mom said: it were human, human killed human.
Ik was helemaal stil toen ik dit plaatje zag.... 

Ik wil jullie graag vragen om te bidden voor m'n moeder, mij, de familie en vrienden/kennissen die er ook erg mee zitten.

Liefs, Gita.....

34 reacties:

 1. Gita, ik ken je niet persoonlijk maar ik vind het heel stoer dat je dit hebt durven plaatsen. Net zoals heel veel andere mensen wens ik je super veel sterkte, en ik zal zeker een gebedje doen voor je moeder, jou en familie/vrienden... X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Gita, je verhaal ontroert en zorgt voor pijn in mijn hart. Dat je je lieve moeder moet missen! Ik bid veel voor je, en daarin sta ik niet alleen, ik weet dat er veel voor jou en je familie gebeden word. Gods zegen en kracht toegewenst deze komende tijd! Ik heb geen woorden om me uit te drukken maar God ziet alles en Hij weet van jouw verdriet, houd vast aan je geloof in Hem, Hij zorgt voor je. Heel veel liefs Geke Dekker (moeder van Laura)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief en aardig van u, ik waardeer het erg dat u voor ons bidt! Dankuwel <3

   Verwijderen
 3. Lieve Gita,

  Ik ken je niet. Maar ik vind het goed van je dat je zo iets vreselijks zo mooi kunt beschrijven. Respect ✌Gita veel sterkte gewenst ����

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gita, ik ken je niet persoonlijk, maar ik vind het echt vreselijk voor je ! Ik zou het zelf niet kunnen voorstellen om mijn moeder te verliezen. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Gita,

  je kent me vast niet meer maar ik heb je nog vastgehouden toen je nog een baby was. Ik ken je moeder uit de tijd dat ze nog verliefd was op en getrouwd met Arjan, toen mijn beste vriend maar nu zie ik hem helaas nooit meer.

  Ik zal een kaarsje branden voor Wiwik en voor jou.

  Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, erg jammer! Super lief dat u er ook aan denkt!
   Dankuwel! X

   Verwijderen
 6. Lieve Gita,

  Ik ken je moeder vanaf dat ze hier in Nederland (zwanger van jou) kwam wonen samen met je vader (Arjan) die vroeger weer naast mij woonde in Hengelo, waar ik als kind opgegroeid ben. Ik heb je moeder gekend als een goedlachse/spontane vriendelijke Balinese vrouw. Ik ben daarom ook zeer aangeslagen door je verhaal en door de verschrikkelijke aanslag wat er gebeurd is met het vliegtuig! Onbegrijpelijk en vol ongeloof kan ik dit nieuws nog steeds niet bevatten! Hoe kan dit nou gebeurd zijn? Lieve, Gita ik wil je via deze weg mijn oprechte deelneming tonen en wens jou in het bijzonder ontzettend veel kracht en sterkte toe ook voor jouw verdere familie! Ik weet zeker dat je moeder erg trots op je is en ontzettend veel van je houdt! Nogmaals gecondoleerd en veel sterkte & kracht gewenst! We denken aan jou!

  Liefs Esther Wanningen (het oude buurmeisje van Arjan & Eelco)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi gita bij deze wil ik ons medeleven tonen mijn man budi komt ook uit bali en wonen in almelo ik denk dat je ons wel kent , jou mama is in dezelfde tijd naar Nederland gekomen als budi en ze kwam wel eens bij ons op visite kletsen over bali en dat was altijd leuk ik ken je moeder als een mooie sterke grappige lieve vrouw met een oneindige glimlach en we zijn zo geschrokken door dit vreselijke nieuws wij branden elke dag een kaarsje voor jullie en denken veel aan jou , als we je kunnen helpen of steunen ook omdat mijn man Balinees is dan kan dat altijd ik heb je een vriendschapsverzoek op fb gestuurd mocht je daar behoefte aan hebben . We denken aan jou en Wiwik veel sterkte met dit grote verlies liefs Charita en budi budiarta

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh my god, ik voel je pijn :( ik moest gewoon huilen toen ik het las , echt heel veel sterkte & ik wens het beste voor jou & je familie ik zal voor je moeder bidden het was haar niet gegunt eigenlijk was het niemand gegunt :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve lieve Gita ik ken je niet persoonlijk maar ik zat op Instagram en Saranya is een vriendin van mij en ze had een heel mooi verhaaltje ik moest bijna huilen maar ik wist niet precies waar het overging die dag erna kwam er in me op dat het misschien met het vliegtuig had te maken en ja dat kloptte

  Heel heel heel heel veel sterkte
  En ookal ken ik je niet als er wat is mag je altijd bij mij terecht

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Gita
  Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.
  Wij zijn vrienden van fam de Graaf en hoorden van het dramatische gebeuren verschrikkelijk.
  Zelf hebben wij een maand eerder 17 juni met hetzelfde vliegtuig vkucht en tijd gevlogen.
  Wij voelen wat de passagiers meegemaakt hebben bizar!!
  Wij wensen jou en jouw familie eb verdere families heel veel sterkte!!
  Liefs
  Frank & Joke Provoost.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw, tranen in me ogen bij het lezen van dit. heel heel veel sterkte en natuurlijk gecondoleerd. je moeder is trots op je

  BeantwoordenVerwijderen
 12. pfff .. probeer me in te leven in hoe je je voelde maar dat is onmogelijk,
  maar weet dat ik zo trots op je bent hoe je door gaat in deze moeilijke tijd, hoop blijft houden en laat zien hoe sterk je bent, je blijft lachen en je leuke dingen doen.
  je mama is trots op je lieverd, ik weet zeker dat ze altijd bij je is !
  ik ben er altijd voor je , dat moet je weten
  ik hou van je dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent echt de beste! En je helpt me er ook echt doorheen, bedankt voor alles. Loveyou

   Verwijderen
  2. ah schatje ben je! jij bent de beste ! kijk hoe goed je t alemaal doet, zo trots op! altijd zou ik er voor je zijn ! dikke kus loveyou

   Verwijderen
 13. Ongelooflijk zeg! Zoveel respect hoe je hier mee om weet te gaan en zo prachtig gesproken hebt op TV net! Sterkte en weet zeker dat ze meer dan trots op je is!! Respect meid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Gita,
  Wat heb jij mij geraakt tijdens jouw toespraak op de Nationale Herdenking MH 17.
  Ik zag daar een prachtig zelfverzekerd meisje van dertien, die aangaf hoe moeilijk het is in die kwetsbare leeftijd haar moeder te moeten verliezen.
  Misschien zit je met het feit, dat jij nog al eens discussie had met jouw moeder, maar Gita, realiseer je, dat hoort bij de weg naar volwassenheid en zelfstandigheid. Ook jouw moeder was zich daar vast van bewust, want wij zijn allemaal door die fase gegaan en mede daardoor ben jij geworden die je nu bent en stond je daar met een goed en duidelijk verhaal. Wat zou jouw moeder trots op jou geweest zijn.
  Ik hoop dat je goede opvang hebt en houdt.
  Ik ken je niet, maar als opa van 4 kleinkinderen heb jij mij zeer geraakt.
  Mijn vrouw en ik wensen jou heel veel sterkte en blijf - vooral ter nagedachtenis aan jouw moeder- goed je best doen op school.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Gita,

  Ik zag/hoorde je bij de herdenking van jouw moeder en 297 andere slachtoffers. Wat heb je mooi gesproken. Ik weet zeker dat je moeder trots op je is!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lieve gita,
  Je kent me niet
  Maar ik weet nog zo goed hoe het bij mij ook begon
  Ik hoorde op de radio dat er een vliegtuig die naar Maleisië ging was neergestort.
  Ik wist dat een hele goede vriendin die dag ook naar Maleisië ging.
  Ik heb de hele avond vol onzekerheid gezeten en om 22:00 kregen we bevestiging dat mijn vriendin inderdaad was overleden.
  Ik weet daardoor dus precies hoe je je voelt
  Op 10 november ben ik samen met mijn vriendinnen uitgenodigd voor de Nationale Herdenking.
  Toen jij begon voor te lezen sprongen de tranen in mijn ogen.
  Ik vond het heel dapper van je
  En heb heel veel respect voor je

  Nog heel veel sterkte,
  Hou je taai!❤️✨


  Liefs,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw lieve Linda,
   Dit is zo ontzettend lief! Je hoeft niet anon te zijn maar als je dat liever wilt, kan ik dat begrijpen.
   Je moet in elk geval weten dat je me kan connecten als je dat wilt of whatever.
   XXX

   Verwijderen
  2. Ahh, ja het lukte even niet om het via mijn google-account te plaatsen. Ik volg je al op insta. Ook kijk ik vaak de video terug dat je voorlas, het geeft me moet om door te blijven zetten ❤️
   Xx

   Verwijderen

BlogSociety
BesteBloggers
 
Facebook Tumblr Tumblr